طراحی دیتا لاگر صنعتی

دیتا لاگر

برد مونتاژ شده = ۴۶،۰۰۰،۰۰۰ ریال
سورس کامل پروژه = ۱۲۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال
مشخص نشده است
332

ثبت‌ کننده داده یا دیتالاگر (Data Logger)‏ وسیله‌ای الکترونیکی است که داده‌هایی را که بوسیله حسگرهای تعبیه شده در دستگاه یا ابزار و حسگر خارجی تامین می‌شوند را در طول زمان ذخیره می‌کند. اکثر دیتالاگرها عموماً کوچک و قابل حمل بوده و به وسیله باتری تغذیه می‌شوند به علاوه به یک ریزپردازنده مجهز بوده و دارای حافظه داخلی جهت ذخیره سازی داده و تعدادی حسگر می‌باشند. یکی از اصلی‌ترین مزایای استفاده از دیتالاگرها قابلیت جمع آوری ۲۴ ساعته اطلاعات است. دیتالاگرها معمولاً به محض فعال سازی بدون مراقبت رها شده تا در طول دوره دیده بانی اندازه گیری نموده و اطلاعات را ذخیره کند. این قابلیت اجازه می‌دهد تا تصویری جامع و دقیق از شرایط محیط تحت نظر مانند دمای هوا یا رطوبت بدست آید.

در همین راستا بر آن شدیم تا اقدام به طراحی یک دیتالاگر همه منظوره نماییم. این دستگاه طراحی شده می تواند داده های دستگاه هایی که دارای خروجی RS232 می باشند را دریافت و بر روی کارت حافظه MicroSD داخلی ذخیره کرده و پردازش های معینی را روی اطلاعات انجام دهد. همچنین این دستگاه می تواند بطور همزمان به ۴-۸-۱۶ دستگاه متصل شده و اطلاعات را از طریق پورت usb مستقیماً به کامپیوتر ارسال نماید.

از جمله ویژگی های منحصر به فرد این دستگاه دو حالت کاری بصورت عادی و اختصاصی می باشد. در حالت عادی پردازشی روی داده ها صورت نمیگیرد و داده ها بصورت خام از طریق پورت usb به کامپیوتر انتقال می یابند، ولی در حالت اختصاصی دستگاه دارای قابلیت پردازش روی داده ها بوده و پس از پردازش داده ها، آنها را از طریق پورت usb به کامپیوتر منتقل می کند. برای نمونه می توان به پروژه دریافت اطلاعات از دستگاه های اندیکاتور اشاره کرد که در آن به وسیله این دیتالاگر می توان داده های ۸ دستگاه لودسل را پس از پردازش اولیه و همزمان سازی به کامپیوتر منتقل نمود. (این حالت بر اساس نیاز قابل تغییر و شخصی سازی می باشد)

از امکانات دیگر این دستگاه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

۱- دارا بودن منوی ساده و راحت برای ایجاد تنظیمات لازم
۲- دریافت داده از ۴-۸-۱۶ دستگاه بطور همزمان
۳- دارای LED های مستقل برای نشان دادن وضعیت هر پورت
۴- قابلیت اتصال به کامپیوتر با پورت های usb1.0 و usb2.0
۵- امکان شخصی سازی فانکشن های پرادزشگر
۶- قابلیت کار به صورت پرتابل و بدون نیاز به کامپیوتر
۷- قابلیت نصب کارت حافظه MicroSD
۸- قاب بسیار مقاوم به منظور کار در مراکز صنعتی
۹- مجهز به یک LCD گرافیکی
۱۰- استفاده از میکروکنترلر ATmega128 به عنوان پردازنده اصلی
۱۱- ساعت و تقویم داخلی به منظور ثبت دقیق داده ها بر اساس زمان داخلی
۱۲- حفاظت شده در مقابل نویزهای احتمالی در محیط های صنعتی

نمودار رسم شده زیر با استفاده از داده های گرفته شده ار ۴ لودسل می باشد که دستگاه در حالت اختصاصی برای اندیکاتورهای نوع bs7220 تحویل PC داده است .

 نمودار رسم شده از خروجی دیتالاگر

برنامه نویسی این پروژه به زبان C تحت کاپایلر WinAVR صورت گرفته است. در برنامه نویسی این پروژه سعی شده تا برنامه آن به نحوی آماده شود که علاوه بر بهینه بودن ساختار، از الگوریتم منطقی و منظمی تبعیت نماید.

قیمت نسبتا بالای این دیتالاگر به خاطر امکانات بسیاری است که در آن تعبیه شده و شما می توانید با ما تماس بگیرید تا امکانات درخواستی را با قیمتی بسیار مناسب تر در قالب طراحی دیتالاگر اختصاصی محاسبه نماییم .

لینک کوتاه:

درباره افشین علیزاده

مرا به عنوان یک علاقه‌مند به رشته های برق و کامپیوتر بشناسید‌. بدیهی است در دنیایی زندگی می‌کنم که از دریای بی‌کران علایقم‌، فقط قطراتی اندک نصیبم می‌شود. معتقدم مهندسی یعنی «خلاقیت»‌ در کار بردن علوم و فنون به منظور طراحی و یا توسعه ساختارها، و همواره سعی کرده ام تا در این مسیر دشوار قدم هایی هر چند کوچک بردارم. به لحاظ تحصیلی نیز هم اکنون دانشجوی دکترای تخصصی (Ph.D) مهندسی برق قدرت گرایش الکترونیک قدرت، در تهران می باشم.

۱۰ نظر

  1. سلام جناب علیزاده در پاسخ یک از دوستان اشاره شده که اگر طراحی avr درست باشد مشکلی پیش نمی آید. و در موارد خاص بایستی میکرو را عوض کرد. ممکن است بفرمایید تحت چه شرایطی نمی شود از میکرو avr استفاده کرد. البته منظورم محدودیت ADC, یا فرکانس کاری نیست. محدودیتی که استفاده از avr مجاز نباشد

    • در کل avr در یک سری پروژه ها مانند دیتالاگر بایستی با احتیاط انتخاب بشه. دلیلش در میزان تاثیر نویز محیط های صنعتی و محدودیت های پردازشی avr می باشد

  2. سلام
    میخواستم این دیتالاگر را در یک محیط صنعتی استفاده کنم که چند موتور AC ، کمپرسور و فن در حال کار هستند و قراره این دیتالاگر به اونها فرمان بده. چون محیط پر نویزی هست میخواستم بدونم که دچار مشکل نمیشه؟ چون توی جاهای مختلف گفته میشه که میکروهای AVR خیلی نویزپذیر هستند.
    با تشکر

    • اولاً طراحی این دیتالاگر کاملاً صنعتی هست.
      دوماً این دیتالاگر برای یک کاربری خاصی طراحی شده و موردی که شما می فرمائید باید بصورت جداگانه طراحی گردد که به این منظور با ما تماس بگیرید تا مشاوره بدیم خدمتتون.
      مشکلی را که برای میکروکنترلرهای AVR می فرمائید مربوط به طراحی هست نه محیط استفاده. اگر طراحی اصولی باشد مشکلی به وجود نمی آید مگر برخی موارد خاص که چاره ای جزء تعویض میکروکنترلر نیست. پروژه مدنظر شما هم با AVR براحتی قابل پیاده سازی می باشد.

  3. مهدی عبدولی پور

    سلام
    من یک دیتا لاگر نیاز دارم که از دو سنسور فشار اطلاعات بگیرد و بتواند به سرورم با سیم کارت ارسال کند
    و بتواند چهار دستور را به یک شیر صادر نماید لاگر باید حافظه داخلی داشته و بتوان با فلش و یا لپ تاپ هم اطلاعات آن را خالی نمود و همچنین بتوان از راه دور برای وضعیت خاص دستور صادر نمود
    قیمت این لاگر به همراه سورس و نقشه مدارات چنده

  4. ایا میتوان اطلاعات 5 سنسور انالوگ رو بصورت وایرلس به این لاگر فرستاد؟

    • هر نوع اطلاعات دیجیتالی وایرلس را می توان به این لاگر ارسال نمود (ماژول وایرلس در داخل لاگر نصب می شود) اما در مورد سیگنال آنالوگ هم پاسخ مثبت می باشد ولی روش ارسال و دریافت در سیگنال آنالوگ تفاوت می کند.
      به اینصورت که در سیگنال آنالوگ ابتدا در سمت فرستنده از سیگنال نمونه برداری کرده و آن را ارسال می کنیم و در سمت گیرنده همین سیگنال دیجیتالی را به لاگر تحویل میدهیم حال اگر نیازی بود تا خود سیگنال آنالوگ بازسازی شود با PWM این کار امکان پذیر است .

  5. آیا امکان استفاده از این دیتالاگر برای خواندن خروجی plc وجود دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *